Angst

Daar stond ik dan, oog in oog met een man die minstens 2 keer zo groot en 3 keer zo breed is als ik. Tien minuten eerder kwam een vrouw hysterisch gillend het bureau binnen gestormd. Het is mijn eerste stageweek bij de politie, net mijn eerste drie maanden achter de rug op de politieacademie. Gewapend met peperspray en een wapenstok zit achter de balie in de hal van het politiebureau. Het vuurwapen heb ik nog niet. Die krijg ik pas later. Ik zie een vrouw hysterisch gillend het bureau in rennen. Op haar gezicht heeft ze een grote snee zitten waar bloed uit komt. Haar blouse die wit hoort te zijn, is nu rood van het bloed. Gillend roept de vrouw tegen mij ”hij is me gevolgd, hij gaat me vermoorden.” Nog verbaasd van het spektakel vraag ik aan de vrouw wie haar gaat vermoorden. “Mijn man, hij is me gevolgd en staat nu op de parkeerplaats voor het politiebureau. Hij is me gevolgd in zijn zwarte BMW. Help me dan toch.” Ik open de deur van een spreekkamer en ik laat de vrouw voor haar eigen veiligheid daar plaats nemen. Ik loop naar de wachtcommandant en leg hem heel het verhaal voor. Dan zegt de wachtcommandant tegen mij dat iedereen buiten is en dat ik naar de parkeerplaats moet gaan om de man aan te houden. Verbaasd kijk ik de wachtcommandant aan en zeg ik tegen hem dat ik nog nooit iemand heb aangehouden. De wachtcommandant lacht en zegt tegen mij dat eens de eerste keer moet zijn. Ik raap mijn moed bijeen, want ik ben toch wel zenuwachtig voor mijn eerste aanhouding. Ik loop het bureau uit en ik loop naar de parkeerplaats voor het bureau. Ik kijk rond en dan zie ik een zwarte BMW staan met een man erin.

Dan stapt de man uit. Ik schrik. Ik zie een man van twee meter lang, misschien nog wel langer. Dan kijk ik naar zijn postuur. ‘Daar pas ik wel drie keer in’ denk ik. Ik slik en voorzichtig loop ik naar de man toe. Terwijl ik naar de man loop kijk ik achterom. Ik zie de wachtcommandant staan voor de ingang van het bureau. Hij loopt niet mee, maar blijft daar gewoon staan kijken. Dan sta ik voor de man. Hij lijkt nu nog groter. De man is net een reus en ik kijk omhoog naar het gezicht van de man. Met fijngeknepen ogen kijkt de man terug naar mij. ‘Dat wordt vechten’ denk ik. Ik ga dat nooit winnen van die man. Voorzichtig pak ik mijn peperspray vast. Ik trek de peperspray nog niet, maar ik heb de peperspray in ieder geval al vast. “U bent aangehouden”, zeg ik tegen de man. Dan vraagt de man aan mij waarvoor hij is aangehouden. Ik kijk de man aan, recht in zijn ogen. “Voor mishandeling op uw vrouw.”

De man steekt zijn armen vooruit en zegt tegen mij dat ik de handboeien om mag doen. Voorzichtig doe ik de handboeien om bij de man. Samen lopen we terug naar het bureau. Via de personeelsingang ga ik het bureau binnen. De man zegt tegen mij dat het net leek of ik bang voor hem was. Ik zei tegen de man dat het mijn eerste aanhouding is. “Ik kan niet tegen peperspray. Daar was ik bang voor” zegt hij. Hierna loop ik met de man naar de cellengang en breng dan man naar een politiecel. Zo bleek die klerenkast toch een grote vriendelijke reus te wezen.

De locaties zijn fictief in verband met de privacy van de betrokkenen.

Iedere dinsdag breng ik een persoonlijke blog uit. Iedere donderdag en zondag een politieverhaal. Je kunt mij ook volgen op Facebook en Twitter.

2 reacties

  1. Heel goed! Maar euh, was bij nou vriendelijk of toch een vrouwenmepper?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2018 Politieblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten