Ik roep het al een aantal maanden. ”Ik moet weer wat gaan doen met mijn verhalen”. Telkens komt er niets van. Het ene moment wil ik een boek uit gaan brengen en het andere moment denk ik weer dat het niets voor mij is. Maar wat moet ik dan gaan doen. Oja… Ik was begonnen met een blog. Heb er alleen niets meer mee gedaan. Waarom niet?

In het jaar 2012 heb ik een heftig incident meegemaakt waardoor ik ptss kreeg. Nadat ik een jaar met de klachten doorliep begon het me lichamelijk en geestelijk op te breken. Ik had last van flashbacks en nachtmerries waardoor ik slecht sliep. Ook wilde ik niet meer naar vrienden of naar plekken waar veel mensen aanwezig waren. Nadat ik een angstaanval had gehad, heb ik eindelijk aan de bel getrokken. Ben toen naar de bedrijfsarts geweest die mij doorstuurde naar het pdc in Diemen. Hier kreeg ik een dag lang testen en een gesprek met een psychiater. Uitkomst van die dag was dat ik chronische ptss had. Het beestje had eindelijk een naampje. Hierna ben ik in therapie gegaan. Ik ben behandeld met de bepp methode. Tijdens deze behandeling moest ik een brief schrijven en mijn gebeurtenis. Dit ben ik blijven doen.

Ik ben toen in januari 2017 een blog gestart. Na 3 verhalen  gepubliceerd te hebben liep mijn relatie op de klippen. Hierna ben ik niet meer verder gegaan met bloggen. Jammer, ik wilde het wel, maar ik zat midden in een verbouwing. Heel mijn huis is verbouwd. Al het oude eruit en het nieuwe erin. De grootste lof is voor mijn vader, moeder en zusje. Die hebben mij veel gesteund en geholpen in die tijd.

In April 2017 heb ik mijn nieuwe vriendin leren kennen. Het mooiste wat mij ooit is overkomen. Na een paar keer gedatet te hebben zijn wij in Juli gaan samenwonen en niet heel veel later raakte wij zwanger.  In April is ons wondertje uitgerekend. Ik kan niet wachten, we zijn er helemaal klaar voor.

Op dinsdag 21 november 2017 gebeurde er alleen iets waar ik nu nog, tijdens het schrijven, last van heb. Tijdens de briefing voor de middag dienst, kreeg ik last van mijn borst en werd ik duizelig. Ook had ik het idee dat ik een hartaanval kreeg. Hierop werd direct een ambulance gebeld en werd ik ter controle meegenomen naar het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en belande ik op de eerste hart hulp. Ik had een veelste snelle hartslag en een hele hoge bloeddruk. Na bloedonderzoeken en een hartfilmpje werd ik opgenomen op de hartafdeling. De volgende dag kreeg ik een echo van mijn hart en bleek dat de pompfunctie verminderd was. Ik moest een hartkatheterisatie ondergaan. Gelukkig was de uitkomst positief en had ik geen dichtgeslibde aderen. Ik kreeg medicatie voor mijn hoge bloeddruk en als snel voelde ik mij iets beter. Ik had niet meer het gevoel dat ik dood ging. Een week later kreeg ik een mri-scan van mijn hart. Gelukkig bleek dat door de medicatie mijn hart weer voldoende mijn pompfunctie had teruggekregen en op 1 december 2017 besloot de cardioloog dat het veilig genoeg was om naar huis te gaan. De onderzoeken zouden poliklinisch verder gaan.

De eerste afspraken voor de onderzoeken stonden pas in januari dus ik kon wat aansterken. De eerste afspraak was bij de internist voor mijn hoge bloeddruk die nog steeds te hoog was. Hij schreef extra medicijnen aan mij voor en ik moest mijn urine inleveren en bloedprikken. De uitslag was dat er teveel van een bepaalde hormoon in mijn bloed zat, dat zou kunnen aantonen dat ik een afwijking heb in de slagader in mijn nier of nieren. De afspraak die ik daarna had was bij de cardioloog. Ik kreeg een 48 uur holter en een echo van mijn hart. De uitslag was dat alles goed was met mijn hart.

Vandaag 20 februari 2018 heb ik een Ct-scan gehad van mijn nieren. Volgende week krijg ik de uitslag, spannend.

Het is dus een bevlogen jaar geweest met hele leuke kanten en ook een mindere. Maar zoals ik deze blog begon, ik roep al maanden dat ik weer wat met mijn verhalen moet gaan doen. Dus bij deze.

Iedere dinsdag breng ik een persoonlijke blog uit. Iedere donderdag en zondag een politieverhaal. Je kunt mij ook volgen op Facebook en Twitter.