De gracht

Op de mobilofoon hoor ik dat er een Volkswagen met gestolen kentekenplaten op de snelweg A1 rijdt. De Volkswagen is net gescand door een ANPR camera. Mijn collega trapt het gaspedaal van onze auto in en rijdt de snelweg A1 op. Met 180 km/h rijden wij op de snelweg, maar wij zien geen Volkswagen. Aangekomen bij een knooppunt besluiten wij de snelweg A2 te nemen. Bij de volgende afrit horen wij een collega van een ander politiebureau over de mobilofoon zeggen: ‘’Ik rij achter de Volkswagen op de Snelweg A2 tussen Afrit 1 en Afrit 2. Ik zie een andere Politieauto aankomen en ik wil de Volkswagen aan de kant gaan zetten op de afrit 2’’. Ik kijk mijn collega aan en zeg tegen hem dat we er vlak achter zitten. Mijn collega knikt en trapt het gaspedaal nog verder in. ‘’Ik geef nu een volgteken en we zitten net voor de afslag 2’’, horen wij de collega zeggen via de mobilofoon. In de verte zie ik een politieauto rijden met een rood, verlicht volgteken aan de achterzijde. Achter de politieauto rijdt de Volkswagen en daarachter nog een politieauto. Wij halen de achterste politieauto in en gaan naast de Volkswagen rijden. Mijn collega stuurt iets naar rechts en zo duwen wij de Volkswagen de afrit op. De Volkswagen zit nu ingesloten.

Op de afrit remt de Volkswagen iets af. De bestuurder van de voorste politieauto heeft dat niet door en er ontstaat ruimte tussen de Volkswagen en de voorste politieauto. De bestuurder van de Volkswagen geeft gas en schiet langs de voorste politieauto en gaat snel linksaf de snelweg weer op in de richting van de snelweg A1. Snel zet ik de blauwe zwaailampen aan en met gierende sirenes zetten wij de achtervolging in. Achter onze auto zie ik een Volvo van de verkeerspolitie aankomen. Omdat deze auto sneller is, laten wij de verkeerspolitie ons voorbij gaan. In de verte zie ik een file staan en de matrixborden boven de weg geven aan dat de twee rechterrijstroken zijn afgesloten. De bestuurder van de Volkswagen heeft hier geen boodschap aan en rijdt met een bloedgang over de afgesloten rijstroken. Wij volgen de Volkswagen met dezelfde snelheid en in de verte wordt aan de weg gewerkt. Een paar grote vrachtwagens met oranje zwaailampen staan op de afgesloten rijstroken. Als we dichterbij komen zie ik dat er drie wegwerkers naast de vrachtwagens staan. Snel roep ik naar mijn collega dat er wegwerkers staan en mijn collega laat het gas los. De Volkswagen rijdt recht op de wegwerkers af, zonder af te remmen. Dan springen de wegwerkers opzij en op een haar na mist de Volkswagen de wegwerkers. De Volkswagen neemt, na een tijd, met hoge snelheid een afslag richting een klein dorpje. Bovenaan de afrit staat een politieauto, deze politieauto sluit de weg af om de Volkswagen te stoppen. De Volkswagen rijdt af op de Politieauto en remt niet af. De bestuurder van de Politieauto ziet dat en rijdt zijn auto naar voren. De Volkswagen schiet achter de politieauto langs en slaat linksaf in de richting van het dorp. Wij zitten nog steeds achter de Volkswagen aan en rijden met 110 km/h het dorpje binnen. De Volkswagen slaat links af en rijdt een woonwijk binnen. De bestuurder van de Volkswagen rijdt twee rondjes om een huizenblok en ramt een politieauto die de weg blokkeert. De bestuurder van de Volkswagen zet na de aanrijding zijn lichten uit en rijdt via het fietspad een andere wijk in. De bestuurder van de Volkswagen rijdt zigzaggend en met hoge snelheid door de smalle straten. Mijn collega besluit niet achter de Volkswagen aan te rijden, maar om de doorgaande weg af te rijden om de Volkswagen af te snijden. Via de mobilofoon horen wij van een andere politieauto dat de Volkswagen onze kant op komt. Wij zetten ons voertuig zo neer dat wij de weg blokkeren. Ik zie de Volkswagen op ons afkomen en de bestuurder perst de Volkswagen achter ons langs. Dan zien wij een slinger van tientallen Politieauto’s erachteraan komen. Mijn collega rijdt snel de stoep op om de collega’s erdoor te laten.

‘’Hij rijdt in de richting van het treinstation”, hoor ik op de mobilofoon. Snel rijdt mijn collega van de stoep af en wij rijden naar het treinstation. Nog voordat wij de bij het treinstation zijn, hoor ik dat het voertuig uit de bocht is gevlogen, zo de gracht in. Wij komen aan bij het ongeluk en zien de Volkswagen op zijn dak liggen. Gelukkig voor de inzittende zat er geen water in de gracht.

 

De locaties zijn fictief in verband met de privacy van de betrokkenen.

Iedere dinsdag breng ik een persoonlijke blog uit. Iedere donderdag en zondag een politieverhaal. Je kunt mij ook volgen op Facebook en Twitter.

2 reacties

  1. Wat gaaf dat je ons meeneemt in je verhalen. Spannend geschreven! Gelukkig maar dat de gracht leeg was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2018 Politieblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten