Weekoverzicht 2

Afgelopen week heb ik een rustige week gehad. Wel zaten er zoals de afgelopen 3 maanden weer een paar ziekenhuis bezoeken in. Maar dit keer niet alleen voor mezelf. Ook mijn vriendin moest naar het ziekenhuis, waarvoor dat is lees je verder in deze blog. Ook heb ik veel gesleuteld aan de achterkant van deze website. Naast het schrijven vind ik dat ook heel leuk aan een eigen blog. Vorige week heb ik leuke reacties gehad op het weekoverzicht. Dus heb ik besloten dat er nog een weekoverzicht komt.

Uitslag CT-scan

Het begint echt een gewoonte te worden. Iedere week naar het ziekenhuis. Iedere week een half uur langer wachten, omdat het weer uitloopt. Eigenlijk moet je gewoon een half uur later komen, maar dan zal je net zien dat het niet uitloopt. Maar eindelijk mag ik naar binnen. De CT-scan was niet duidelijk genoeg. Toch heeft de arts een sterk vermoeden dat ik Fibromusculaire dysplasie (FMD) heb. Ik heb namelijk een verhoging van een bepaald hormoon in mijn bloed.

Maar wat is dan Fibromusculaire dysplasie? Dat is een ziekte waardoor er een vernauwing of scheur in de bloedvaten kan ontstaan. Dit kan zich uiten in een zeer hoge bloeddruk. Dat heb ik, maar je kan er ook hoofdpijn, nekpijn, TIA of een beroerte door krijgen. Gelukkig is er geen hele erge vernauwing te zien op de CT-scan. De internist heeft nu besloten om mij, als het goed gaat, over een half jaar weer te beoordelen. Dat heeft hij besloten, omdat de medicatie aanslaat en mijn bloeddruk is gedaald.

Ik heb dus nog geen diagnose, behalve dat de arts een vermoede heeft. Gelukkig hoef ik niet meer elke week naar het ziekenhuis nu, pas weer over een half jaar. In de tussentijd moet ik nog wel bloedprikken en mijn urine inleveren. Gelukkig even geen uitloop meer in het ziekenhuis. Nu werken aan mijn herstel. Voor mijn gevoel gaat het de goede kant op.

IMG_1442

Outlet

Baby dingen

Het kleine wondertje dat in de buik van mijn vriendin groeit. Het is bijna zover en dan mag ze ter wereld komen. Ik kan ieder geval niet wachten. Alleen de laatste vijf weken was jij een beetje eigenwijs. Heel de zwangerschap lag je lekker met je hoofdje naar beneden en nu draai je opeens om. Dat vinden mama en papa eigenlijk niet zo leuk. Dus de verloskundige stuurt ons even naar het ziekenhuis om er voor te zorgen dat je weer goed komt te liggen.

De dag voordat we naar het ziekenhuis gingen bewoog je meer dan anders. Ook kreeg mama een paar flinke steken in haar onderbuik. Ja af en toe doe je mama een beetje zeer, maar dat mag nu wel van papa. Dan is de dag aangebroken dat wij naar het ziekenhuis gaan met jou. Netjes melden wij ons op de afdeling en een hele lieve zuster neemt ons mee naar een onderzoekskamer.  Mama mag op een ziekenhuis bed gaan liggen en krijgt twee grote ronde elektroden op haar buik. Op de monitor zien wij de snelheid van jou kloppend hartje en horen wij hem slaan. Het blijft een mooi en trots moment voor papa om jou hartje te horen. Na een half uur komt er een dokter. De dokter voelt wat aan mama haar buik en kijkt een beetje onderzoekend naar haar buik. Dan zegt de dokter volgens mij ligt ze niet meer in een stuit. Met de echo wordt het goed nieuws bevestigd. Je bent nu al net zo eigenwijs als papa.

Wie ben ik?

Wie is die agent die verhalen schrijft? Ik ben 29 jaar oud en ik werk bij de politie eenheid Den Haag. Ik woon samen met mijn vriendin en ik fitness graag. Helaas heb ik dat laatste al 3 maanden niet meer kunnen doen. Maar voor dat ik bij de politie ben gaan werken, heb ik een financiële opleiding gedaan. Ik heb een tijdje stage gelopen bij een tussenpersoon. Dat bedrijf adviseerde in verzekeringen, hypotheken en bankproducten en als de klant het product wilde sloten wij deze af. Ik heb een hele leuke tijd gehad bij dat bedrijf, maar ik wist dat ik niet gemaakt was om alleen binnen te zitten. Iedere keer als er een politieauto voorbij reed ging mijn hart sneller kloppen. Dus ik solliciteerde bij de politie.

Na het het goed doorlopen van mijn selectieprocedure werd ik aan genomen bij het voormalige politiekorps Haaglanden. Eindelijk mocht ik beginnen met de opleiding aan de politieacademie. Bijna vier jaar heeft de opleiding geduurd. In die tijd heb ik veel geleerd en ben ik mezelf vaak tegengekomen. Ook na een zeer heftig schietincident, waarbij een collega zwaar gewond raakte. Ik kreeg PTSS. Hierna heb ik een tijd in een dip gezeten. Ik sliep slecht en had last van nachtmerries. Als ik thuis was of ergens rustig zat kreeg ik flashbacks. Ik nam afstand van vrienden, omdat ik me niet goed voelde in gezelschap. Na een jaar drong het tot me door, ik moest hulp zoeken. Dit was nog voor de reorganisatie van de politie in Nederland en door het korps Haaglanden ben ik toen heel goed opgevangen. Ik kreeg hulp en na een flink aantal keer naar de psychiater te zijn geweest ging het weer beter met me. PTSS zal nooit over gaan, maar ik heb het onder controle. Het belangrijkste is dat ik kan blijven werken en geslaagd ben voor mijn opleiding.

Nu ben ik inmiddels 8 jaar verder en heb ik veel meegemaakt als agent. In deze blog neem ik jullie mee in die verhalen en laat ik jullie binnen in mijn privé leven. Wat maak ik mee en waar kijk ik tegen aan.

Wie ben ik? Ik ben Wesley.

Het weer

Ik kan mij eigenlijk niet eens meer herinneren dat ik het zo koud heb gehad. Het was eigenlijk te koud om naar buiten te gaan afgelopen week. Maar met een Mechelse herder moet je gewoon naar buiten. Dus de baas haalt zijn muts, sjaal en handschoenen maar uit de kast, want mijn trouwe viervoeter moet ook aan haar beweging komen. Mooi om te zien dat een Mechelse herder goed tegen de kou kan. Het lijkt haar niets te doen en de baas die heeft het koud. Maar wat kan je mooie plaatjes schieten in de kou. Maar genoeg over het weer. Hier komen een paar foto´s als afsluiter.

IMG_1436         IMG_1424

    

Dat was het week overzicht weer voor deze week. Wat vinden jullie, moet ik vaker een persoonlijke blog schrijven, natuurlijk naast de politieverhalen?

Iedere dinsdag breng ik een persoonlijke blog uit. Iedere donderdag en zondag een politieverhaal.

2 reacties

  1. Ik wens je veel sterkte en hoop dat alles rustig blijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2018 Politieblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten