Het is een mooie zomerdag geweest en mijn nachtdienst is net begonnen. We hebben net de briefing gehad en ik loop naar de koffieautomaat toe. Terwijl de koffie in mijn beker loopt, hoor ik dat wij worden opgeroepen door de meldkamer. ’‘U mag naar de Beslaan. Voor de camping in de bosjes ligt een vrouw. Ze is behoorlijk onder invloed en is nauwelijks aanspreekbaar. Gaat u voor de zekerheid maar met spoed die kant op,’‘ zegt de centralist. Ik roep naar mijn collega dat wij een melding hebben en wij rennen naar buiten. Buiten stappen wij snel in de politieauto. Ik zet de blauwe zwaailampen en sirene aan en rij naar de Beslaan. Het is rustig op de weg en binnen tien minuten rijden wij de Beslaan op. In de verte staat een man uitbundig te zwaaien en ik rij naar de man toe. Als wij dichterbij komen zien wij achter de man een vrouw liggen. Ze ligt tussen de brandnetels en bosjes in. Snel stap ik uit en loop naar de vrouw toe.

 ’‘Wat moet je!,’‘ schreeuwt de vrouw naar mij. 

Ik hurk door mijn knieën en schut de vrouw aan haar schouders heen en weer. De sterke alcohollucht komt mij tegemoet en de vrouw doet haar ogen open. ’‘Wat moet je!,’‘ schreeuwt de vrouw naar mij. ’‘Ik ben van de Politie en u bent dronken, mag ik uw legitimatiebewijs’‘, zeg ik tegen de vrouw. ’‘Interesseert me geen reet, je krijgt mijn legitimatiebewijs niet’‘, zegt de vrouw geïrriteerd. Ik leg de vrouw uit dat ik toch haar legitimatie nodig heb, omdat ik wil weten wie de vrouw is. De vrouw zet haar handen op de grond en probeert op te staan. Ze wankelt wat op haar benen en raakt uit balans. Mat een klap valt ze op de grond. In ieder geval is ze uit de brandnetels. ’‘Harry, kom me redden!’‘ roept de vrouw. Uit de bosjes komt een witte herder aanrennen. Ik sta op en pak voor de zekerheid mijn pepperspray vast. De herder komt steeds dichterbij en de vrouw roept naar de hond dat hij moet aanvallen. Mijn collega roept naar de vrouw dat ze haar hond terug moet roepen. De vrouw roept nog een keer naar de hond dat hij moet aanvallen. Als de hond op een paar meter genaderd is stopt hij en gaat hij zitten.

De melder die het tafereel heeft zien gebeuren loopt naar de hond toe. Hij pakt de riem van de hond beet die hij nog om had.  ’‘Wat moet je!,’‘ schreeuwt de vrouw naar mij. ’‘Ik help wel even met de hond,’‘ zegt de melder tegen ons. ’‘Mevrouw, ik moet nu echt uw legitimatie hebben. Als u nu niet gaat meewerken dan hou ik u aan,’‘ zeg ik tegen de vrouw. ’‘Je krijgt helemaal niets, klootzak!’‘ Roept de vrouw naar mij. ’‘U bent nu aangehouden voor belediging en openbare dronkenschap. U gaat meewerken, want anders gebruiken wij geweld,’‘ zeg ik tegen de vrouw. Ik pak de vrouw beet bij haar bovenarm en ik hoor dat de vrouw aan het rochelen is. Ik kijk haar aan en zie dat ze een spuugbeweging maakt. Ik kan net het kloddertje spuug ontwijken. Ik pak de vrouw nog een keer beet en geef een ruk aan haar arm. Door de kracht op haar arm beland de vrouw op haar buik. Mijn collega pakt de andere arm van de vrouw beet en doet haar handboeien bij de vrouw om. Samen met mijn collega tillen we de vrouw op en lopen met haar naar de politieauto. ’‘Klootzak! Ik ga echt jullie auto niet in,’‘ gilt de vrouw in mijn oor. Mijn collega zet haar in de auto en ik loop naar de andere kant van de auto, om via de achterbank  haar gordel om te doen. Opeens hoor ik mijn collega roepen:’’ Zit je nou onze auto onder te zeiken?’’ ik zit half op de achterbank en ik zie een plas urine op mijn knie afkomen. Ik weet niet hoe snel ik uit de auto moet komen. Er komt hard gelach uit de politieauto. ’’Jullie mij meenemen ik in jullie auto plassen,’’ zegt de vrouw.

Via mijn portofoon, vraag ik of er een andere politieauto is om de vrouw naar het bureau te brengen. Ongeveer 10 minuten later zie ik een politieauto aankomen rijden. De collega´s stappen uit en beginnen hard te lachen. ’‘Jullie hebben straks een leuk klusje, de auto wassen’‘, zegt één van de collega´s. Ze nemen de vrouw van ons over en wij rijden met de ramen open terug naar het bureau. De hond? Die is opgehaald door de dierenambulance en daar is goed voor gezorgd. De vrouw heeft een nachtje mogen doorbrengen in ons hotel. De volgende dag is de vrouw, met een paar bekeuringen rijker, herenigd met haar hond. Wij hadden die nacht nog een leuk klusje voor de boeg.

IMG_1503

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

De locaties zijn fictief in verband met de privacy van de betrokkenen.

Iedere dinsdag breng ik een persoonlijke blog uit. Iedere donderdag en zondag een politieverhaal. Je kunt mij ook volgen op Facebook en Twitter.