Zoals de afgelopen twee weken heb ik ook deze week weer een weekoverzicht. Eindelijk eens een week zonder dokters en testen. Hopelijk blijft het goed gaan, want ik ben een beetje klaar met al die ziekenhuis bezoeken. Deze week natuurlijk ook weer baby nieuws. Afgelopen maandag is mijn vriendin 37 weken zwanger, een van de aankomende weken is het zover en dan mag ik eindelijk mijn dochter zien. Ook in dit weekoverzicht het geweld tegen hulpverleners. Wanneer stopt het eens?

Geweld tegen hulpverleners

Afgelopen weekend was het weer raak. Een agente in Amersfoort is gewond geraakt, omdat ze een groep aansprak over het vernielen van een ruit. Natuurlijk hoef je het niet eens te zijn met de Politie, sterker nog je mag een andere mening hebben. Dat je niet meer wilt als je aangehouden wordt. Ook daar kan ik nog wel inkomen. Maar dat je vervolgens geweld gebruikt tegen iemand die zijn werk doet. Dat snap ik niet. Sterker nog daar kan ik woedend om worden. De agente is door verdachte van de vernieling gewurgd, toen ze de verdachte aansprak. Gelukkig is ze door andere collega´s ontzet en zijn de daders aangehouden, maar het had heel anders kunnen aflopen. De collega zit nog thuis met verwondingen. Tegen mijzelf is ook meer dan eens geweld gebuikt en ik vraag het mezelf steeds weer, waarom? Tot op heden heb ik daar nog geen antwoord op gevonden.

Ook is er afgelopen weekend in Amersfoort een ambulancemedewerker mishandeld. Hij reed met zijn ambulance over de openbare weg en vervolgens werd er een fiets tegen de ambulance aangegooid. Omdat de ambulancemedewerker dacht dat er een aanrijding had plaatsgevonden stapte hij uit om hulp te bieden. Toen zag hij dat de man weer de fiets tegen de ambulance aangooide. Toen de ambulancemedewerker hier iets van zei, werd hij mishandeld. Weer vraag ik mezelf af, waarom?

Dit waren gewoon twee incidenten die in de media werden genoemd. Dat te bedenken dat er afgelopen week wel meer hulpverleners zijn bedreigd of mishandeld, maar daar zul je niets over lezen.  Ik zeg er wel even bij dat wat je hier en hierna leest mijn persoonlijke mening is. Ik vind dat geweld tegen hulpverleners en andere functies met een publieke taak te weinig in het nieuws komt. Maar maken de hulpverleners fouten of er gaat wat fout in de handelingen die zij moeten gebruiken dan is het groot nieuws. Dan vraag ik mijzelf weer af, waarom?

Ik denk dat ik nooit een antwoord zal krijgen.

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Baby nieuws

Ook deze week moesten wij weer naar de verloskundige. Vorige week had ze ons nog laten schrikken en moesten wij naar het ziekenhuis voor er versie. Zoals jullie vorige week konden lezen heeft ze zich op tijd teruggedraaid. Toen konden we weer naar huis, met de mededeling dat ze wel weer kon terugdraaien.

We hadden er weer zin in en gingen naar de verloskundige. Toch spookte het door mijn hoofd dat ze weer gedraaid kon zijn en weer in een stuit zou liggen. Toen wij binnen kwamen bij de verloskundige moest ze meteen lachen. ‘’Ze heeft ons wel in de maling genomen vorige week‘’, zei ze. Het ziekenhuis had alles netjes doorgegeven aan de verloskundige. Toen was het moment daar en de controles begonnen. Mijn vriendin moest op de tafel gaan liggen. Eerst naar het hartje luisteren. Het klonk nog even mooi als de eerste keer dat ik het hoorde. Toen voelde de verloskundige aan de buik van mijn vriendin. Gelukkig het hoofdje lag nog steeds beneden en ze was al ingedaald.

Dat was gelukkig goed nieuws. Eén van de aankomende weken gaat het gebeuren. Hoewel ik er klaar voor ben, vind ik het toch wel een raar idee. Dan ben je opeens een ouder en heb je de verantwoording over een hummeltje. Hoe zal het allemaal gaan verlopen? Dat is een kwestie van afwachten, alhoewel ik bijna niet meer kan wachten.

Hond op school

Mijn vrolijke viervoeter is een schat van een beest, maar ze heeft ook een verleden. Dat is soms moeilijk, want vreemde mensen en sommige andere honden vind ze niet zo leuk. Door veel te trainen en positief te belonen is ze er al heel veel op vooruit gegaan. Maar de laatste lootjes zijn het zwaarst, tenminste dat zeggen ze. Dus hebben wij een hondengedragsdeskundige ingeschakeld. Wat is het fijn om iemand erbij te halen die jou en je hond een spiegel voor houd. Gelukkig was het oordeel dat wij op de goede weg zaten en dat ze het nog veel beter kan gaan doen.

Na één sessie is het al een wereld van verschil. Door een paar kleine aanpassingen in het trainen gaat het al veel beter. Ik blijf hier in ieder geval mee door gaan. Natuurlijk is het een Mechelse herder en die zijn van nature achterdochtig en waaks met vreemde mensen, maar dat is geen reden om er niets aan te doen. Ik ben in ieder geval een trotse baas en deze week gaan wij verder met een training. Dit keer gaan we met de gedragsdeskundige de omgang met andere honden trainen. Volgende week kunnen jullie daar meer over lezen.

Lara

Dat was het weekoverzicht weer. Volgende week komt er weer een nieuwe weekoverzicht online. Verder nog een huishoudelijke mededeling. Politieblog heeft ook een nieuwsbrief. Wil je deze ontvangen? Vul dan onderaan deze pagina het inschrijvingsformulier in en je krijgt dan elke zaterdag een nieuwsbrief in je e-mail.

Iedere dinsdag breng ik een persoonlijke blog uit. Iedere donderdag en zondag een politieverhaal. Je kunt mij ook volgen op Facebook en Twitter.